LAST MINUTE VAKANTIES   -   Altijd de beste prijs!

 Home   -   Aanbiedingen   -   Vliegtickets   -   Over ons    |    Bel voor de meest recente last minute reizen
 Uitgebreid zoeken:  Zonvakanties   -   Verre vakanties   -   Autovakanties   -   Rondreizen & cruises   -   Wintersport    Stedentrips   -   Last minutes
  Last minute Jamaica aanbiedingen - vakanties
Zoals u weet hebben wij het hele jaar door de mooiste last minute vakanties tegen de scherpste prijzen voor u klaar liggen. Als u van plan bent de komende maanden op vakantie te gaan, dan is dit hét moment om te boeken.
Wij hebben namelijk voor een groot aantal bestemmingen knock-out last minutes en dat betekent dat u super voordelig op vakantie kunt! Sla uw slag en ontvang meer vakantie voor uw geld! Klik snel op de rode knock-out lastminute bokshandschoen of bekijk onderstaande last minute Jamaica aanbiedingen.
 
 
lastminute Turkije nu bekijken lastminute London nu bekijken
           
lastminute Spanje nu bekijken lastminute New York nu bekijken
           
lastminute Griekenland nu bekijken lastminute Parijs nu bekijken
           
lastminute Portugal nu bekijken lastminute Barcelona nu bekijken
           
lastminute Egypte nu bekijken lastminute Lissabon nu bekijken
           
lastminute Bulgarije nu bekijken lastminute Berlijn nu bekijken
           
lastminute Cyprus nu bekijken lastminute Italie nu bekijken
           
lastminute Curacao nu bekijken lastminute Duitsland nu bekijken
           
lastminute Aruba nu bekijken lastminute Nederland nu bekijken
           
lastminute Cuba nu bekijken lastminute Oostenrijk nu bekijken
           
lastminute Brazilie nu bekijken lastminute Frankrijk nu bekijken
           
lastminute Mexico nu bekijken      
           
lastminute Gambia nu bekijken Bekijk al onze lastminutes nu bekijken
           
lastminute Jamaica nu bekijken      
      nu bekijken
lastminute Dominicaanse Republiek nu bekijken
Last-modified:15-12-2016
Geen lastminute Jamaica voorradig? Bel rechtstreeks voor de meest recente lastminutes.
 
 

Informatie vakantie Jamaica
Jamaica is gelegen in het Caribisch gebied, ten zuiden van Cuba en ten westen van Haïti. Jamaica is een van de grotere eilanden in het Caribisch gebied. Samen met Cuba, Haïti, Dominicaanse Republiek en Puerto Rico vormt het de Grote Antillen. Van west naar oost is de grootste afstand 240 km en noord naar zuid is gemiddeld 56 km.

Jamaica was een van de belangrijkste plantagekolonies in het Britse imperium. Dit kwam door het tropisch klimaat en de vruchtbare kustvlakten.

Jamaica kent geen staatsgodsdienst en er heerst volstrekte godsdienstvrijheid. De meerderheid van de Jamaicanen is protestant. Deze protestantse gemeenschap is wel verdeeld over een groot aantal kerkgenootschappen.

Dankzij de Britse erfenis zijn er maar liefst 12 prachtige golfbanen in en nabij Negril, Montego Bay, Ocho Rios, Trelawny, Runaway Bay, Kingston en Mandeville. Er zijn zowel zee- als parkbanen, een echt paradijs voor de golfer dus.

Jamaica ligt in een aardbevingenzone: in 1692 werd Port Royal verwoest en in 1907 Kingston.

Het toerisme is op dit moment de belangrijkste bron van inkomsten voor de Jamaicaanse economie. Jaarlijks bezoeken meer dan 2 miljoen mensen het eiland, meer dan de helft zijn cruise-toeristen.

Hoewel er veel aandacht besteed wordt aan het onderwijs, kampt de overheid met grote problemen. Van bijna alles is er te weinig, zoals schoolgebouwen, leerboeken en andere lesmaterialen. Kinderen jonger dan 6 jaar gaan naar zogenaamde basic schools. Lager onderwijs is verplicht voor kinderen van 7 tot 15 jaar.

Vervoer
De gemiddelde vliegtijd vanaf Schiphol is 9,5 uur. Er wordt meestal een tussenstop gemaakt in Varadero of Havana op Cuba. Jamaica heeft twee internationale vliegvelden: Norman Manley International Airport in Kingston en Sangster International Airport in Montego Bay.

Vervoer in het land
Taxi’s hebben vaak geen meter. Het is dus belangrijk om eerst te vragen hoeveel de rit gaat kosten. Op vliegvelden en bij de meeste hotels staan erkende JUTA-taxi’s.
Het verkeer rijdt aan de linkerkant en de wegen zijn van matige tot slechte kwaliteit en vaak zijn er geen vluchtstroken.
Sinds het spoor door de orkaan Gilbert (in 1988) voor een groot gedeelte is verwoest kan er niet meer met de trein worden gereisd.

Prijzen
Het prijsniveau op Jamaica ligt over het algemeen iets hoger dan in Nederland.
De munteenheid is de Jamaicaanse dollar.

Veiligheid
In het verleden had het eiland een slechte naam wat berovingen en diefstal betrof. In de toeristenplaatsen (Montego Bay, Ocho Rios, Negril) is het politietoezicht opgevoerd en dat lijkt succesvol te zijn. Maar blijf natuurlijk wel altijd alert.

Bevolking & cultuur
'Eenheid in verscheidenheid' ofwel 'Out of many people' is het nationale motto van Jamaica. De bevolking heeft een gevarieerde samenstelling. Ongeveer 75% van de Jamaicanen stamt af van de Afrikaanse slaven. Naast Jamaicanen vind je op het eiland veel Chinezen, Europeanen, Afrikanen, Indiërs, Syriërs en Arabieren.

Reggae is in het begin van de jaren `60 van de 20e eeuw ontstaan op Jamaica uit ska, snelle rhythm 'n blues met nadruk op de constante backbeat. De teksten zijn vaak sociaal of politiek getint, terwijl ook het rastafarianisme nog voortdurend bezongen wordt. Bob Marley and the Wailers hebben vanaf halverwege de jaren `70 gezorgd voor de doorbraak van de reggae naar het grote publiek.

De Jamaicaanse vlag werd onthuld op 6 augustus 1962, de datum waarop het land onafhankelijk werd. De vlag heeft een diagonaal kruis met vier tegenover elkaar geplaatste driehoeken. De symbolische betekenis van de vlag is dat er ontberingen zijn, maar dat het land groen is en dat de zon schijnt. De doorstane en toekomstige ontberingen worden gesymboliseerd door de kleur zwart, de natuurlijke overvloed en schoonheid van het zonlicht door de kleur geel en de hoop en landbouwrijkdommen door de kleur groen.

Cricket is de nationale sport van het eiland.

Flora & Fauna
Jamaica is een bergachtig land met in het oosten de Blue Mountains. De hoogste top is de Blue Mountain Peak (2256 m.).

De nationale vogel is de Red-billed streamertail Humming Bird (Trochilus Polytmus) ofwel roodgebekte zwaluwstaart kolibrie. Deze Doctor Bird komt alleen op Jamaica voor. Dit vogeltje is een veel gebruikt nationaal symbool geworden. Je komt hem tegen op bankbiljetten en ook in het logo van Air Jamaica.

Voor het relatief kleine Jamaica is het aantal plantensoorten verbluffend. Onderzoek heeft aangetoond dat er zo`n 3000 soorten planten zijn (waaronder 200 soorten orchideeën). Een groot deel van de flora en fauna op Jamaica is nergens anders te vinden op de wereld. Van de 3800 planten en varens, zijn er 1000 inheems. Jamaica is een paradijs is voor vogelspotters. Jamaica kent wel 200 vogelsoorten met meer inheemse soorten dan ieder ander Caribisch eiland. 25 soorten komen alleen op Jamaica voor.

Jamaica is een groen eiland dat natuurliefhebbers zal aanspreken. Prachtige vegetatie, bijzondere fauna en een boeiende onderwaterwereld. De meest interessante gebieden voor natuurliefhebbers zijn: het tropisch regenwoud (the Cockpit Country), de Blue Mountains, Hollywell National Park, de wetlands aan de Delta van Black River met krokodillen en visarenden.

De kust van Jamaica is een paradijs voor duikers en snorkelaars.

Medische informatie
Tot een aantal jaren geleden was het systeem van volksgezondheid erg goed. Mede doordat de Britten een netwerk van ziekenhuizen en gezondheidscentra hadden achtergelaten. De laatste jaren is het aantal ziekenhuisbedden en de omvang van verplegend personeel sterk afgenomen. De Jamaicaan zelf moet veel betalen voor de gezondheidzorg.

Inentingen
Inentingen zijn niet verplicht maar worden wel aangeraden.
Neem voor actuele adviezen contact op met TravelClinic, Tropendokter of de GGD.

De taal
De officiële taal op Jamaica is het Engels. Daarnaast spreekt een groot gedeelte van de bevolking ook nog een dialect, het Patois. Dit dialect ontstond in de 17e eeuw en is een mengsel van Engels, Frans, Spaans en West-Afrikaanse talen. Voor niet-Jamaicanen is het absoluut niet te volgen.

Geschiedenis
In 650 heette het eiland Xaymaca, zo genoemd door de Arawaks uit Zuid-Amerika die het eiland in gebruik namen. Rond 1400 kwamen de Cariben, een kannibalistische stam uit Zuid-Amerika, het vredige bestaan van de Arawaks verstoren. In 1494 werd het eiland ontdekt door Christoffel Columbus die het tot 1509 als privé-eiland gebruikte waarna de Spanjaarden het eiland Santiago noemden en er vanaf 1517 Afrikaanse slaven lieten komen. In 1655 werd Jamaica veroverd door de Engelsen. De Spanjaarden die er woonden vluchtten naar Cuba. Ze lieten hierbij hun slaven achter op Jamaica. In 1807 werd door de Engelsen de slavenhandel afgeschaft. In 1834 werd de slavernij in Engeland geheel afgeschaft en in 1838 werd dat doorgevoerd in Jamaica. In 1944 kreeg Jamaica volledig zelfbestuur en algemeen kiesrecht, en het land werd onafhankelijk in 1962. Sinds 1872 is Kingston de hoofdstad.

 
 
Related links: last-minute-lastminute.nl | lastminute reizen | last minute vakantie | last minute Turkije | last minute Spanje | last minute Griekenland | last minute Portugal | last minute Egypte | last minute Bulgarije | last minute Cyprus | last minute Curacao | last minute Aruba | last minute Cuba | last minute Brazilië | last minute Mexico | last minute Gambia | last minute Jamaica | last minute Dominicaanse Republiek | last minute Bali | last minute Londen | last minute New York | last minute Parijs | last minute Barcelona | last minute Lissabon | last minute Berlijn | last minute Italie | last minute Duitsland | last minute Nederland | last minute Oostenrijk | last minute Frankrijk | last minute Kreta | last minute Canarische eilanden | last minute Gran Canaria | Maspalomas | last minute Tenerife | last minute Thailand | last minute Mallorca | last minute Ibiza | last minute vakantie Nederland | last minute reizen | lastminute weekendje weg | lastminute vliegtickets | lastminute aanbiedingen | lastminute vliegreizen | last minute vakantie | arke reizen | de jong intra vakanties | pelikaan reizen | alltours reizen | kras reizen | sudtours reizen | novasol vakantiehuizen | corendon reizen | suntip reizen | zoover reizen | fox reizen | tui reizen | tjingo reizen | d-reizen | all inclusive reizen | roompot reizen | wtc reizen | vacansoleil reizen | sunweb reizen | prijsvrij reizen | vakantiexperts reizen | vrij uit reizen | jiba reizen | wintersport vakantie | thomas cook reizen | gofun jongerenreizen | stip reizen | gogo jongerenreizen | holland international reizen | linkpagina
 
Copyright last minute reizen All Rights Reserved.