LAST MINUTE VAKANTIES   -   Altijd de beste prijs!

 Home   -   Aanbiedingen   -   Vliegtickets   -   Over ons    |    Bel voor de meest recente last minute reizen
 Uitgebreid zoeken:  Zonvakanties   -   Verre vakanties   -   Autovakanties   -   Rondreizen & cruises   -   Wintersport    Stedentrips   -   Last minutes
  Last minute vakanties Nederland vakantie - aanbiedingen
Zoals u weet hebben wij het hele jaar door de mooiste last minute vakanties tegen de scherpste prijzen voor u klaar liggen. Als u van plan bent de komende maanden op vakantie te gaan, dan is dit hét moment om te boeken.
Wij hebben namelijk voor een groot aantal bestemmingen knock-out last minutes en dat betekent dat u super voordelig op vakantie kunt! Sla uw slag en ontvang meer vakantie voor uw geld! Klik snel op de rode knock-out lastminute bokshandschoen of bekijk onderstaande last minute vakantie Nederland aanbiedingen.
 
 
Gaat u last minute in Nederland op vakantie?
Vooral de last minute vakantie Nederland is populair. Bent u ook van plan een last minute vakantie Nederland te boeken? Maak dan gebruik van onderstaande last minute vakantie Nederland link of bel rechtstreeks en geniet van onze welbekende service.
 
lastminute Turkije nu bekijken lastminute London nu bekijken
           
lastminute Spanje nu bekijken lastminute New York nu bekijken
           
lastminute Griekenland nu bekijken lastminute Parijs nu bekijken
           
lastminute Portugal nu bekijken lastminute Barcelona nu bekijken
           
lastminute Egypte nu bekijken lastminute Lissabon nu bekijken
           
lastminute Bulgarije nu bekijken lastminute Berlijn nu bekijken
           
lastminute Cyprus nu bekijken lastminute Italie nu bekijken
           
lastminute Curacao nu bekijken lastminute Duitsland nu bekijken
           
lastminute Aruba nu bekijken lastminute Nederland nu bekijken
           
lastminute Cuba nu bekijken lastminute Oostenrijk nu bekijken
           
lastminute Brazilie nu bekijken lastminute Frankrijk nu bekijken
           
lastminute Mexico nu bekijken      
           
lastminute Gambia nu bekijken Bekijk al onze lastminutes nu bekijken
           
lastminute Jamaica nu bekijken      
      nu bekijken
lastminute Dominicaanse Republiek nu bekijken
Last-modified:15-12-2016
Geen lastminute vakantie Nederland voorradig? Bel rechtstreeks voor de meest recente lastminutes.
 
 

Vakantie Nederland
Nederland ligt in Westen-Europa. Het grenst in het westen aan de Noordzee, in het zuiden aan België en in het oosten aan Duitsland.

Het huidige Nederland bestaat pas sinds 1830, na de afscheiding van België. Daarvoor werden er verschillende namen gebruikt om het gebied of delen van het huidige gebied aan te duiden, zoals de Lage Landen (in het Frans Pays-Bas), de Republiek der Zeven Verenigde Nederlanden, de Bataafse Republiek en het Koninkrijk Holland in de Franse tijd.

Nederland is een constitutionele monarchie. Dat betekent dat er een koning(in) staatshoofd is en dat de machtsverdeling door de grondwet wordt geregeld. Koningin Beatrix is sinds 1980 officieel staatshoofd van Nederland. De feitelijke macht ligt bij de minister-president die door de koning(in) wordt benoemd. De Eerste Kamer telt 75 leden en de Tweede Kamer bestaat uit 150 leden.

De hoofdstad is Amsterdam, maar de regering zetelt in Den Haag. Andere belangrijke steden zijn: Rotterdam, met één van de grootste havens van de wereld. Utrecht, het verkeersknooppunt van het land, en Eindhoven, de 5e stad van het land. Nederland vormt samen met het Caribische eiland Aruba en de Nederlandse Antillen het Koninkrijk der Nederlanden.

Nederland maakt deel uit van de Benelux, de voormalige Europese Economische Gemeenschap (EEG) (als medeoprichter), de West-Europese Unie (WEU), richtte mede de NAVO en de Europese Gemeenschap (EG) op, en stimuleerde de introductie van de euro in 1999 (Verdrag van Maastricht) als munteenheid van de Europese Unie (EU) (waar Nederland ook zelf lid van is). De euro is sinds 1 januari 2002 de officiële munteenheid, daarvoor werd er betaalt met de gulden. Ook is Nederland lid van de Verenigde Naties sinds de oprichting daarvan (en van VN-organisaties zoals de UNESCO) en de Raad van Europa.

Nederland is verdeeld in 12 provincies met elk hun eigen provinciehoofdstad.
Gelderland - Arnhem
Groningen - Groningen
Limburg - Maastricht
Drenthe - Assen
Flevoland - Lelystad
Friesland - Leeuwarden
Noord-Brabant - 's-Hertogenbosch
Noord-Holland - Haarlem
Overijssel - Zwolle
Utrecht - Utrecht
Zeeland - Middelburg
Zuid-Holland - Den Haag

Het hoogste punt van Nederland is de Vaalserberg met 321 m. Het laagste punt van Nederland is de gemeente Nieuwerkerk aan de IJssel met -6.74 m.

Op 25 februari 2005 vond op Schiphol de grootste diamantroof uit de Nederlandse geschiedenis plaats. Drie of vier personen overvielen op het platform een KLM-waardetransportwagen die diamanten vervoerde naar een gereedstaand vliegtuig dat ze naar de luchthaven van Deurne bij Antwerpen moest brengen. De overvallers bedreigden de drie bewakers en reden met de waardetransportwagen het terrein af. Het voertuig werd korte tijd later verlaten aangetroffen. Van de diamanten zou nog slechts 10% aanwezig zijn geweest. De buit zou een totale waarde hebben van 75 miljoen euro.

Water is in Nederland een steeds terugkerend onderwerp van gesprek. Ongeveer 25% van het land ligt onder de zeespiegel. Drie grote rivieren stromen via Nederland naar zee; de Maas, de Rijn en de Schelde. Het IJsselmeer is het grootste meer.

Het leger in opgebouwd uit de Koninklijke Landmacht, de Koninklijke Marine, de Koninklijke Luchtmacht en de Koninklijke Marechaussee. Sinds 1997 is de militaire dienstplicht afgeschaft. Je kunt je wel vrijwillig aanmelden.

Het onderwijssysteem hoort tot de beste van de wereld. Vrijwel iedereen kan lezen en schrijven. Alle kinderen zijn van 5 t/m 16 jaar leerplichtig.

Vervoer

Vervoer naar het land
De buitenlanders die naar Nederland komen doen dat vaak per vliegtuig of auto.
De luchthaven Schiphol is één van de belangrijkste luchthavens van Europa. Schiphol ligt in de gemeente Haarlemmermeer ten zuidwesten van Amsterdam, in de provincie Noord-Holland. Schiphol beschikt over zes start- en landingsbanen.

Schiphol heeft in zijn bestaan meer dan 120 prijzen gewonnen. In 1980, 1981, 1984, 1985, 1986, 1990 en 2003 is het gekozen tot beste vliegveld ter wereld. Het is beloond met de prijs 'Beste vliegveld van Europa' in 15 aaneengesloten jaren (1988-2003). Verder zijn er nog prijzen gewonnen voor 'Beste business reis vliegveld'. Momenteel heeft Schiphol, samen met 5 andere vliegvelden, vier sterren bij Skytrax's vliegveld beoordeling.

Vervoer in het land
In Nederland kan je je verplaatsen door middel van de fiets, auto, trein, tram en bus. Er zijn een aantal luchthavens in Nederland waarmee je naar het buitenland kan vliegen. Voor een binnenlandse vlucht zijn de afstanden te klein.

Het spoorwegnet heeft een totale lengte van 2808 kilometer en is één van de drukst bereden spoorwegnetten van Europa. De belangrijkste vervoerder van passagiers is de NS.

De stad Arnhem bezit momenteel het enige trolleybusnetwerk in Nederland. Het is tevens een van de grootste trolleynetwerken van West-Europa.

Het wegennet van Nederland is één van de dichtst vertakte wegennetten ter wereld. Nederland beschikt over ongeveer 135.470 km aan openbare wegen. Nederland heeft met een dichtheid van ongeveer 57,5 kilometer autosnelweg per 1000 km² de grootste autosnelwegdichtheid van de Europese Unie.

Een weg wordt beheerd en onderhouden door een wegbeheerder. In Nederland zijn de volgende instanties wegbeheerder:
* Rijkswaterstaat voor de Rijkswegen
* Provincies voor de provinciale wegen
* Gemeentes voor de lokale wegen
* Waterschappen voor de waterschapswegen

Prijzen
Sinds 1 januari 2002 wordt er in Nederland met de euro betaald.

Veiligheid
Nederland is een veilig land. Maar net als overal moet je ook hier rekening houden met zakkenrollers.

Bevolking & cultuur
Nederland heeft meer dan 16 miljoen inwoners, en is een van de dichtstbevolkte landen ter wereld.

Typisch Nederlands zijn natuurlijk de molens en de klompen. Dit zijn wereldwijd de symbolen voor Nederland. Maar ook de legalisatie van softdrugs is iets wat typerend is voor Nederland. Er zijn veel buitenlandse vakantiegangers die in Nederland een jointje komen roken omdat het hier legaal is.

Als de elfstedentocht in Nederland wordt geschaatst is dat een groot feest. De elfstedentocht gaat door/langs Sneek, IJlst, Sloten, Stavoren, Hindeloopen, Workum, Bolsward, Harlingen, Franeker, Dokkum en Leeuwarden. De laatste tocht werd gereden op 4 januari 1997. De elfstedentocht is een bijzondere schaatstocht van 200 kilometer over Fries ijs.

De Nederlandse vlag dateert uit de 16e eeuw. Hij wapperde tijdens de onafhankelijkheidsstrijd tegen de Spanjaarden. De vlag had destijds de kleuren oranje, wit en blauw. Sinds de 17e eeuw is oranje vervangen door rood.

Carnaval wordt gevierd in de dagen voorafgaand aan Aswoensdag. Van oorsprong was het een eetfestijn omdat na de carnaval de vastentijd van 40 dagen (tot aan Pasen) inging. Het carnavalsseizoen begint altijd op de elfde van de elfde (11 november).

Flora & Fauna
Nederland is beroemd om zijn bloemen. De tulp is de nationale bloem, verder worden er o.a. gladiolen, krokussen, hyacinten en narcissen gekweekt. In de Betuwe vind je veel appel- en perenbomen. Ongeveer 8% van Nederland bestaat uit bossen. Veel voorkomende boomsoorten zijn berk, beuk, den en eik.

De fauna in Nederland is niet heel bijzonder. Je ziet overal kleine zoogdieren zoals eekhoorns, herten, dassen, vossen en wilde zwijnen. Ook eenden, zwanen, ganzen, buizerds en torenvalken leven in Nederland.

Medische informatie
De medische voorzieningen in Nederland zijn goed. Er zijn ziekenhuizen en prive-klinieken waar je je kunt laten behandelen.

Inentingen
Inentingen zijn niet van toepassing voor Nederlanders in Nederland.

Vakantie verhalen Nederland

De taal
De officiële landstaal is het Nederlands. Het Fries is in de provincie Friesland een officiële taal, naast het Nederlands. Ook wordt er Fries gesproken in gebieden van Duitsland en Denemarken.

Het Gronings, Drents, Stellingwerfs, Sallands, Twents, Veluws en Achterhoeks genieten als dialecten van het Nedersaksisch erkenning als streektaal. Dezelfde erkenning geldt ook voor het Limburgs in de provincie Limburg. Zo'n 17.500 dove en horende Nederlanders gebruiken de Nederlandse Gebarentaal, een taal die nog steeds op erkenning wacht.

Geschiedenis
Rond 5300 v. Chr. begon het neolithicum met de eerste landbouwers die naar het gebied kwamen, zoals te zien is aan grafvondsten en sporen van boerderijen in Zuid-Limburg. Zij behoorden tot de Lineaire Bandkeramiek en namen o.a. graan, linzen en erwten mee. Deze cultuur kon zich niet uitbreiden naar de rest van 'Nederland' omdat ze nog geen ploeg kenden om de kleigronden mee te bewerken. Bovendien was Nederland een heel geschikt gebied voor jagers. Ten westen van de huidige provincies Noord-Brabant, Gelderland, Overijssel en Drenthe was Nederland één grote moerasdelta doorsneden door talloze beken, meertjes en veengebieden.

Voor de ontwikkeling van het moderne Nederland zijn met name twee historische tijdvakken sterk bepalend geweest. De eerste was de Gouden Eeuw, beginnend met en dus inclusief de Tachtigjarige Oorlog van 1568 tot 1648.

In de 19e eeuw vonden grote veranderingen plaats, om te beginnen op staatkundig en politiek vlak. Na de Franse tijd werd Nederland in 1815 een deel van het Verenigd Koninkrijk der Nederlanden als constitutionele monarchie onder koning Willem I

 
 
Related links: last-minute-lastminute.nl | lastminute reizen | last minute vakantie | last minute Turkije | last minute Spanje | last minute Griekenland | last minute Portugal | last minute Egypte | last minute Bulgarije | last minute Cyprus | last minute Curacao | last minute Aruba | last minute Cuba | last minute Brazilië | last minute Mexico | last minute Gambia | last minute Jamaica | last minute Dominicaanse Republiek | last minute Bali | last minute Londen | last minute New York | last minute Parijs | last minute Barcelona | last minute Lissabon | last minute Berlijn | last minute Italie | last minute Duitsland | last minute Nederland | last minute vakantie Nederland | last minute Oostenrijk | last minute Frankrijk | last minute Kreta | last minute Tenerife | last minute Gran Canaria | Maspalomas | last minute Canarische eilanden | last minute Thailand | last minute Mallorca | last minute Ibiza | last minute reizen | lastminute weekendje weg | gofun jongerenreizen | lastminute vliegtickets | lastminute aanbiedingen | lastminute vliegreizen | last minute vakantie | wintersport vakantie | roompot reizen | arke reizen | sunweb reizen | wtc reizen | d-reizen | vacansoleil reizen | fox reizen | stip reizen | kras reizen | sudtours reizen | corendon reizen | suntip reizen | jiba reizen | tui reizen | thomas cook reizen | all inclusive reizen | alltours reizen | de jong intra vakanties | pelikaan reizen | vakantiexperts reizen | vrij uit reizen | novasol vakantiehuizen | zoover reizen | prijsvrij reizen | tjingo reizen | gogo jongerenreizen | holland international reizen | linkpagina
 
Copyright last-minute-lastminute.nl All Rights Reserved.